Parijs, zaal d’Arc Lyrique: ‘Laureatenconcert met beroemd Frans orkest openbaart Adams’ passie voor symfonische orkestmuziek’

Adams prijst zich gelukkig tijdens zijn opleiding te hebben mogen werken met zowel Etienne Siebens, Otto Tausk en Jorma Panula. Dat hij voor zijn afstudeerproject vervolgens van het directiebestuur van Het Conservatorium van Utrecht de volledige vrijheid kreeg een eigen project in te vullen, was een blijk van vertrouwen in een perfect eindresultaat. Adams maakte in samenwerking met de operaklas een eigentijdse productie van Mozart’s ‘Le Nozze di Figaro’, ‘Cosi fan Tutte’ en ‘Don Giovanni’. Het resulteerde in een werkweek met aansluitend drie concerten. De jury bestaande uit Jan Stulen, Charlotte Margiono en Etienne Siebens was lovend over dit project. “Hij weet zijn Mozart kennis en muzikale opvatting perfect over te brengen op de orkestmusici en heeft een enorm gevoel voor communicatie met alle zangers.”

De rijkdom van muziek zal me mijn levenlang blijven fascineren. Ik blijf studeren en zoeken naar nieuwe wonderen in een partituur.

Tijdens zijn studie deed Adams masterclasses bij orkesten als Holland Symfonia, het Russisch Staatsorkest in Moskou en het Bulgaars Staatsorkest uit Ruse. Steeds werd hij geselecteerd om tijdens de concerten te dirigeren. Adams wordt na zijn afstuderen gecoacht door Etienne Siebens en Wim Witteman. Met Witteman bestudeert hij door het maken van harmonische- en structuuranalyses het gehele repertoire van de klassieke muziek. Voor zijn werk ontving hij de Brabant Cultuurprijs 2018.

De uitvoeringspraktijk Achttiende Eeuw vormt de basis van mijn werk.

De basis voor het uitvoeren van klassieke muziek heeft Adams gevonden in uitvoeringspraktijk 18e eeuw (de eeuw van de verlichting) in de overtuiging dat kennis en visie op deze uitvoeringspraktijk essentieel is voor het uitvoeren van het hele muziekrepertoire. Zijn masterstudie “Muziekwetenschappen” aan de Universiteit van Utrecht stelt hem in staat deze interesse verder te verdiepen. In 2016 behaalde hij dan ook zijn universitaire mastertitel. Adams kreeg de unieke kans om de complete Beethoven symfonieëncyclus te bestuderen bij Frans Brüggen met zijn Orkest van de 18e Eeuw.

Mijn orkesten stellen me in staat mezelf enorm te ontwikkelen en het beste repertoire te spelen.

Adams is artistiek leider/ chef dirigent van Kamerata Zuid. Het nieuwe professionele kamerorkest van de stad Tilburg. Hij dirigeerde afgelopen jaren bij o.a. Asko/Schönberg Ensemble, J.O.N.G Ensemble, Janacek Philharmonic Orchestra, Kamerorkest van het Congres in Buenos Aires, Kamerorkest en koor van Resistencia(Chaco), Nationaal Jeugdorkest van Argentinië (El Sistema), Jeugdorkest van de stad Buenos Aires, Club Classique, Orquesta Sinfònica de Corrientes en Orquesta Sinfònica de Provincia Chaco.

Adams heeft ook in 2019/20 al diverse gastdirecties en projecten in binnen –en buitenland op zijn agenda.